.
Bizi Arayın - 0312 985 09 18

ESUVENT ENDÜSTRİYEL

Şömine Baca Fanları
Şömine baca duman emme fanları
 

CTVB ŞÖMİNE ÇATI BACA TİPİ EMİŞ FANI
CTVB

200C' Sürekli çalışmaya uygun şömine baca fanı

Çatı - baca tipi şömine duman emme fanı

Seyrek kanatlı, dikey atışlı, radyal çatı fanı

ÜRÜN DETAYINI İNCELE

CTHB-CTHT ÇATI TİPİ FAN
CTHB

200C' Yatay atışlı şömine baca fanı

Isıya dayanıklı, seyrek kanatlı çatı fanı

F400 ithal aluminyum şapkalı çatı, baca fanı

ÜRÜN DETAYINI İNCELE


YCF ISIYA DAYANIKLI ÇATI FANI
YCF

120C' sürekli çalışmaya uygun şömine baca fanı

Çatı - baca tipi şömine duman emme fanı

Seyrek kanatlı, yatay atışlı, radyal çatı fanı

ÜRÜN DETAYINI İNCELE

BRCF-M 315 120C' ÇATI BACA FANI
BRCF-M-315

120C' sürekli çalışmaya uygun şömine baca fanı

Çatı - baca tipi şömine duman emme fanı

Seyrek kanatlı, yatay atışlı, radyal çatı fanı

ÜRÜN DETAYINI İNCELE


CHEMINAIR ŞÖMİNE SICAK HAVA DAĞITMA FANI
CHEMINAIR

180C' Sürekli sıcak hava tahliyesi, ısı dağıtma

Kendinden termostadlı sıcak hava dağıtma fanı

Radyal fanlı, kanal tipi ısı dağıtma fanı

ÜRÜN DETAYINI İNCELE

TURBOCAMINO ŞÖMİNE DUMAN EMME FANI
TURBOCAMINO

200C' Sürekli çalışmaya uygun şömine baca fanı

Çatı - baca tipi şömine duman emme fanı

Seyrek kanatlı, yatay atışlı, radyal çatı fanı

ÜRÜN DETAYINI İNCELE



 Diğer ürünlerimize de göz atın
       TÜM ÜRÜNLERİ İNCELE
 
 
 
ŞÖMİNE TİPİ ÇATI BACA FANLARI
Şömine Fanı şömineye gereklimidir.?

     Şömine Isı odası soğuk havayı odanın içerisinden alıp bünyesinde ısıtarak şömine üst ısı menfezlerinden sıcak hava olarak oda içerisine tekrar geri verir. Bu olay ısınan hava yükselir mantığı ile doğal yoldan şömine tarafından hiçbir motor vs ye ihtiyaç duymadan yapar. Şömine fanları ise mevcuttaki bu sirkülasyonu sadece hızlandırmaya yarayan kişinin kendi isteği üzerine tüm şöminelere şömine montaj aşamasında iken eklenebilen bir özelliktir. Şömine fanları sessiz olmalı ve ısı odasındaki havayı çabucak soğutmaması için çok güçlü fanlar olmamalıdır.Uygun sıcaklık şartlarında, kurum tutmayan,hız - devir ayarı yapılabilen baca tipi fanlar kullanılabilir, Özellikle çekmeyen, tüten,geri vuran,cansız yana şöminelerde ve sıkıntılı bacanın mevcut olduğu durumlarda en sağlıklı  çözümdür şömine baca fanları.
 
 
Şömine çok iş basit bir mantıktır. Bir çatı olduğu yerde genel olarak, düz şaft uzanan bir uzantı. Bu baca mevcut programları kaldırmak için kendini baca. Böylece, herhangi bir ek kullanıcılar yapmak zorunda değildir daire durumda şömine baca kısmı ilk aşaması yapımı sırasında. Doğrudan huzur ile şömine kullanmaya başlayabilirsiniz. Şu anda, evlerimizde ya da büyük balkon kullanılan şömineler farklı boyutlarda olabilir. Görsel yapı ihtiyacı yanı büyüklüğü açısından olduğu gibi şömine yapma, pek çok insan için uygun bir seçenek oluşturmak için kolay olacak şekilde nedeniyle Aslında, de. Bu durumdan yararlanarak, pek çok tasarımcı, yukarıda da belirtildiği gibi, bu dekorasyon, şömine konusunda çok farklı şekil ve tasarımları kullanır. Şömine ve genel anlamda kullanımı da oldukça kolaydır. Buna ek olarak, şu anda, malzeme sayesinde odun yakmak için şömine kolaylaştırmak için, ve herhangi bir sorun olmadan yakın gelecekte şömine yakmak ve güvenli bir şekilde kullanmak istiyorsanız mümkün kapatma zaman yapıldı. Bu basit ve kullanımı kolay zaten yaygın kullanımı ile sık sık, hatta evlerimizde. Biz köylerin tek unsur bile en büyük şehirler, en lüks daireler ve hatta bir şömine kavramı bir faktör olarak adlandırılan bile bir lüks, artık mevcut geçmişte, söz gibi, biliyorsun. Tabii ki, teknoloji ve diğer unsurların hızla gelişmesi, hem de standart şömine mantığı, bir, yeni daha pratik ve olası farklı şekillerde ürünleri çalışan üretmek için. Üretim Bu tür, kolayca görülebilen küçük bir çalışma sonucu bugün kullanabilirsiniz. Örneğin, şömine baca ile çalışmak veya doğal gaz kullanılabilir.

Tipik olarak, bu ek seçenekler ile yapılan basit ve kullanımı kolay önemli bir faktör olduğunu, biz çok daha kullanıcı dostu ve kullanımı kolay hale gelmiştir. Bu gibi durumlarda, insanlar kullanım çoğunluğu için tam bir çevre isteklerine önemli bir unsur haline geliyor. Buna ek olarak, kullanmak istemiyorsanız adını kolayca yapay oluşturulmuş seçenekleri bulabilirsiniz bile, sadece, görüş şık dekoratif noktası bir görüntü oluşturmak şey ısınmak veya yemek için, her durumda gerçek bir yangın yakmak istemiyorum . Böylece, çok farklı bir üretim vardır herhangi bir sorun olmadan hemen hemen her açıdan kullanabilirsiniz. Tabii ki, klasik şömine standart olarak imal edilir, ya da başka herhangi bir zamanda yapay üretim yerleştirmez. Sen, yapısı, güzelliği bilmek ve iyi bir yapıya sahiptir.

Şömine Bacası Nasıl Olmalıdır?

Şömine bacası şöminenin en önemli unsurlarından biridir.
İyi bir  baca yüksekliği çapa  göre değişmekle beraber minimum 5 mt yüksekliğinde olmalıdır.
Şömine Bacası çatı mahyasının en yüksek noktasından 40-50 cm daha yüksekte olmalıdır. 
Düz çatılarda ise dış baca yüksekliği 130 cm olmalıdır
Baca borularında 45 dereceden daha fazla açı olmamalıdır.
Baca zorunlu olmadıkça dairesel olmalıdır.
Baca yüzeyi kurum tutmayacak şekilde pürüzsüz olmalıdır. 
Duman gazları bacanın üst kısmına doğru çıktıkça soğumaya başlar ve yoğuşarak baca içinde sızmaya ve korozyona sebep olur Bunu önlemek için baca çevresinin ısı yalıtımı yapılmalıdır.

Şöminene bacasının iyi çekmesi baca içindeki hava sıcaklığının dış ortamdaki hava sıcaklığından daha yüksek olmasına bağlıdır.
Bacanın içindeki sıcaklığın mümkün olduğunca korunması gerekir.   
Bu nedenle baca borusunun etrafının yalıtılmış olması ısı kaybını engeller ve bacanın çok daha iyi çekmesini sağlar. 
Yeni yapılan bacalarda ve tadilatı mümkün olan eski bacalarda daha iyi çekişi sağlamak ve aynı zamanda da bacadaki ısının duvarlara ve diğer yapı elemanlarına zarar vermesini engellemek için Taş yünü ile sarılarak yalıtılması önerilir.

BACA BOYU İLE ÇAPI ARASINDAKİ ORANTI:
Bilindiği gibi baca mesafesi ne kadar yüksek olursa çekiş o kadar iyi ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşir. Normalde bir şöminenin sağlıklı çekebilmesi için Ø200 mm çapında ve en az 4 - 4,5mt baca yüksekliğine ihtiyaç vardır. Çok katlı yerlerde örneğin fabrika bacaları gibi, görülür ki baca yukarıya çıktıkça çapı küçülür bu bacanın devrilmemesini de sağlar fakat normal konutlarda bu işlemi yapmak zor ve gereksizdir. İçeride baca kaç cm çapla başladıysa bina sonuna kadar aynı çapta gider ama yinede çok katlı binalarda her şömine için ayrı ayrı 200mm çapında baca bırakmak mekanda çok yer kaybettirebilir bu gibi durumlarda bina yüksekliğine bağlım olarak baca çapı düşürülebilinir. 
 
BACAYA BORU ATILIYOR MU ?: Örülen bacanın içerisine ikinci bir cidar oluşturmak için boru atılıyor mu sorusu da yine en çok sorulan sorulardandır. Bu sorunun cevabını isterseniz bacanın içerisine boru niçin ve hangi durumlarda atılır sorusunun cevabıyla karşılık verelim. 1-)Baca boşluğu içerisindeki hava soğuktur ve fiziksel olarak aşağıya doğru basınç yapar şömine yandığı zaman oluşan sıcak hava ise tam tersi olarak yukarıya doğru çıkmak ister fakat baca içerisindeki soğuk hava tarafından aşağıya doğru itilir ve ilk yakışta oluşan duman bacadan çıkmak yerine şöminenin ağzından salona doğru çıkar. Açık olarak kullanılan haznelerde baca içerisi nekadar çabuk ısıtılırsa çekiş okadar sağlıklı olur galvaniz veya farklı bir metalden yapılmış olan boru baca tuğlasına göre daha çabuk ısınacağından ilk yanıştaki basma süresi kısalır. Fakat kapalı sistem haznelerde bu olay yaşanmaz. 2-) Baca müşteri tarafından örülmüş ise bacayı yapan kişi tarafından bacada delik, çatlak, yada ufak kırıklar bırakılmış olabilir. Veya ileride ufak bir sarsıntı zelzele, deprem gibi durumlarda bacada çatlaklar ve ayrılmalar oluşabilir. Bu oluşan delik, çatlak ve kırıklardan duman sızıntılarını önlemek amacıyla baca içerisine boru atılır. 3-) Baca içerisine atılan metal boru baca tuğlasına göre daha pürüzsüz olduğu için kurum tutmayı en aza indirir. 4-) Bir üst katta ısıtma isteniyorsa yine baca içerisine boru atılır. Baca boşluğu ile boru arasındaki ısınan havayı ventiller vasıtasıyla odaya vermek suretiyle borunun ısınmasıyla oluşacak sıcak havanın baca boşluğundan kaçması yerine üst odaya iletilerek odanın ısınması sağlanır. Duman ise boru içerisinden çıkıp gider. GALVENİZ 
 
BORU PASLANMAZMI: Baca içerisine galveniz, 304 ve 316 çelik boru atılır gayet tabi 304 ve 316 çelik borular galvenize göre daha uzun ömürlüdür ve onların kullanılması tercih edilir, fakat bazı durumlarda baca içerisine galveniz boru atılması gerekebilir. Bu gibi durumlarda da şimdiye kadar yapılan uygulamalardan hiçbir sorun ve şikayet olmamıştır. Çünkü baca üzerine koyulan şapka yağmur sularını baca içerisine almayacak şekilde dizayn edilmiştir dolayısıyla borunun suyla teması ve paslanması söz konusu değildir. Sadece borunun oksidasyona uğraması olasıdır ki buda zaten tüm metaller için geçerli bir olaydır ve genellikle bazı bölgelerde yoğun olarak görülür. Ve oda problem çıkaracak kadar büyük değildir. 
 
BACA TEMİZLİĞİ: Yanma olayı şömine ilk tutuşturulduğunda kuvvetli bir vakumla (bacanın çekmesiyle sağlanan) gerçekleşir. Bu vakum sayesinde bacada biriken kurumlar da dışarıya atılmış olur. Ayrıca baca çapının da normal soba bacalarına göre en az 1,5 kat daha büyük oluşu, şöminenin sürekli yanmayışı da kurum tutmayı azaltan faktörlerdendir. Yani kısaca baca temizliği gerekmez oluşan kurumu ilk yanıştaki vakum sistemiyle dışarı atar. TEPME TÜTME: Müşterilerimizin en sık sorduğu sorulardan bir tanesidir. “Şöminem tüter mi?” haznesiz şömine veya açık olarak yanan hazneli şöminelerle kapalı sistem şöminelerin arasındaki en büyük fark aslında budur. Haznesiz şömineler veya açık sistem şömineler ne kadar iyi veya nekadar ehil kişiler tarafından kurulursa kurulsun mutlaka tepme tütme riski vardır. Yılın 364 günü problem yaşanmaz ama 365. gün sizin şöminenizi yaktığınız ve en özel günlerinizden birini yaşadığınız ana denk gelebilir ve bütün gününüz altüst olur salonunuzda duman ve is ile savaşmak zorunda kalabilirsiniz. Kapalı sistem şöminelerde bu risk sıfırdır. Geçirimsiz kapak ve cam sistemiyle en ters ve en kötü havalarda dahi şöminenizi gönül rahatlığıyla ve de güvenle yakabilirsiniz. 

KAPALI AÇIK HAZNE: Yukarıda da bahsedildiği gibi kapalı ve açık haznelerin en büyük farkı tepme ve tütme riskidir. Kapalı haznelerde bu yaşanmaz. İkinci olarak verim ve performanstır. Kapalı haznelerden açık haznelere göre çok daha iyi ısı alabilirsiniz. Yanmanın gerçekleşebilmesi için yanıcı maddeye (odun) yakıcı maddeye (kibrit veya çakmak) vede oksijene ihtiyaç vardır. Açık haznelerde yanıcı ve yakıcı maddeleri kontrol edebiliriz fakat oksijeni kontrol edemeyiz kapalı haznelerde ise oksijen girişide kontrolümüz altındadır. Dolayısyla yanma olayı tamamen bizim isteğimize göre azalır ve çoğalır yani ateş bizden emir alır. Ayrıca odanın içerisindeki oksijeni de alıp götürür. Bir diğer avantajı ise hazne içerisinde sıkışan ısının pik döküm paneller tarafından daha iyi ve daha çok hapsolması ve mekana iletilmesidir. Kısacası kapalı sistem şöminelerle açıklara oranla çok daha güvenli çok daha sağlıklı olarak min. Odunla max. Verimi alarak ısınırsınız. 
 
HAZNESİZ BİR ŞÖMİNEYE YIKMADAN HAZNE YERLEŞTİRİLİR Mİ?: Mevcut şömineniz yıkılmadan içerisine bir hazne koymak imkansızdır. Nedenlerini maddeler halinde sıralarsak; 1-) Mevcut şöminenizin ağız genişliğinde bir hazne bulmak çok zor hatta imkansızdır. 2-) mevcut şömine yıkılmadan baca bağlantısını yapmak olanaksızdır. 3-) Şömine montajında ısı odası denilen yeri oluşturmak için yerden min.170cm yüksekliğe ihtiyaç vardır ve ısı odasındaki sıcaklık çok yüksek derecelere ulaştığından mutlaka izole edilmesi gerekir mevcut şöminenizin ısı odası kapalı sistem şöminelerin ısı odasındaki sıcaklıklara dayanamayacağından yıkılıp izole edilmesi gerekir. ISI ODASI: Piyasada bazı şömineciler ısı odasının yapımına da ayrıca para alırlar, ısı odasını yapmak zaten zorunludur. Ama ısı odasını yaparkende profil karkas ve bazı izolasyon malzemeleri kullanıp aldıkları paranın onlar için olduğunu savunurlar oysaki en başta ısı odasının izolasyonunun nekadar basit bir yöntemle çözüldüğünü ve bu gibi şeylere hiç gerek olmadığını zaten söylemiştik. 
 
ŞÖMİNEM BÜTÜN ODALARA ISI VERİRMİ ? : Evet bu tip de şömineler vardır fakat ithal gurubundan olduğu için hem çok maliyetlidir hemde binanın inşaatı sırasında asma tavan arasından geçirilen borular ve fanlar vasıtasıyla montajı yapılmak zorundadır. Diğer odalara da ısı odasından aldığı ısıyı verir ancak sulu sistem katkoloriferi mantığında çalışmadığından tam anlamıyla diğer odalarda istenilen ısı verimi sağlanmaz. Ayrıca diğer odalara giden ısı, ısı odasından çalındığı için şöminenin bulunduğu mekanda da ısı verimi düşer. Kısacası hem sağlıklı değildir hemde çok maliyetlidir. Onun yerine katkaloriferi mantığında çalışan sulu sistem şömine hazneleri kullanılabilinir. 
 
ÇİFT CİDAR: Bazı kapalı hazneler cift cidarlıdır. Yani pik döküm hazne etrafına saçtan ikinci bir mantolama yapılarak döküm ve saç arasında hava geçişi bırakmak ve burada pike ve saça değen havanın ısınmasıyla oluşan sıcaklığıda borular vasıtasıyla odanın içerisine almak mümkündür. Ancak bu sistemin iki ana dezavantajı vardır. 1-) İkinci cidarı oluşturan saç ve onun etrafına kaplanan gazbeton mantolama arasında da doğal olarak bir hava boşluğu kalır ve burada ısınan havanın tahliyesi yapılmaz ise içeride sıkışan hava mevcut ısı odasının duvarını çatlatır. 2-) Saç, pike göre ısıdan çok daha çabuk etkilenir ve genleşmesi de pike nazaran daha çabuk ve daha çoktur, yani şöminenin ilk yanışında ısınan saç genleşir ve bu genleşme sonucu bir ses çıkarır, daha sonra şömine sönüp saç soğuduğunda eski halini almaya başlar ve yine aynı çıtırdama sesi duyulur. Bu olayın sürekli tekrarlandığını düşünürsek her şömine yanış ve sönüşlerde hem rahatsız edici bir sese maruz kalınılır vede saç çok daha çabuk deforme olarak işlevselliğini yitirir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
şömine fanı, şömine baca fanı, şömine duman emme fanı, şömine aspiratörü, şömine tipi fan, şömine çekmiyor, şömine tütüyor, şömine baca fanı, vortice, tracamıno, soler palau chemınaır, şömine ısı odası emme fanı, şömine sıcak hava fanı, şömine sıcak hava aspiratörü, şömine fanı fiyat, şömine fan fiyatları, baca tipi emici fan, ısıya dayanıklı şömine fanları, şömine baca aspiratörü, şömine duman emme fanı, kuzine dumanı emme fanı, şömine aspiratörü, şömine hava emme, şömine ısı odası fanı, şömine taze hava fanı, şömine bacası tütüyor, şömine bacası çekmiyor, şömine yanmıyor, kuzine tütüyor, şömine bacası neden çekmez, şömine baca fanı, kuzine fanı, kuzine aspiratörü, şömine bacası çekmiyor, şömine baca sorunu, şömine havalandırması, Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce

E-mail:    esuvent@gmail.com

Tel / Fax : 0312 985 09 18

Web Sitemiz 256 bit RTL Positive SSL ile Korunmaktadır.
ESUVENT
 


Havalandırma, Fan Aspiratör Fiyatları, Endüstriyel Fan Çeşitleri, Çatı Baca Tipi Fan Grupları, Exproof Fanlar, Salyangoz Fanlar, Yangın Duman Egsoz Fanları, Duman Tahliye ve Jet Fanlar, Sanayi Tipi Aksiyel Fanlar, Havalandırma Fan Çeşitleri ve Fiyat Listesi, ERCEFE MAKİNA SANAYİ